FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Puuttuuko täältä mieltä askarruttava kysymys? Lähetä kysymyksesi kerho@skydivejkl.fi.


Minulla on jo suunnitelmia alkeiskurssin hyppyviikonlopulle, mutta seuraava viikonloppu sopisi kalenteriini. Estääkö tämä osallistumiseni kurssille?

Keskustele asiasta kurssin vetäjän kanssa. Kurssi on mahdollista suorittaa muiden kanssa ja hypätä ensimmäinen hyppy kun olosuhteet ja aikataulut sopivat yhteen. On kuitenkin erittäin suositeltavaa hypätä kurssin mukana.


Olen tulossa hyppykurssille ja minulla on uusi pränikkä action-kamera joka on tosi pieni. Voinhan ottaa sen mukaan ekalle hypylle?

Et.

Voit toki ottaa koulutukseen mukaan kameran ja kuvata vapaasti maakoulutuksia jne, mutta hypylle et kameraa voi ottaa mukaan. Kameran mukaanottaminen hypylle vaatii 200 hyppyä. Kameran käytössä ei kameran koko/tyyppi ole merkitsevä vaan se, että kameran käyttö vaatii aivokapasitettia, joka ensimmäisten muutamien kymmenien hyppyjen kohdalla vaaditaan johonkin huomattavasti tärkeämpiin tehtäviin.

Pääsääntöisesti kouluttaja kuvaa hypyt ja saat siitä videon itsellesi.


Onnistuuko hyppy PP.KK.VVVV klo XX.YY?

Hyppääminen on riippuvainen monista tekijöistä ja emme pysty sanomaan etukäteen varmaksi sitä, voiko tiettynä kellonaikana hypätä.

Pystymme varmistamaan yleensä suhteellisen hyvällä varmuudella hyppymahdollisuuden muutamaa päivää ennen toivottua aikaa, mutta 100% varmuutta emme pysty tälle koskaan antamaan. Tästä syystä kannattaa aina suunnitella myös vaihtoehtoista ohjelmaa mikäli hyppy ei syystä tai toisesta onnistu.


Osallistuin kurssille x vuotta sitten. Miten pääsen jälleen hyppäämään?

Ota yhteys koulutuspäällikköön.


Kuka voi pakata varavarjoni tai tarkistaa kamat?

Kalustoihmisten tiedot löytyvät Laskuvarjotoimikunnan sivuilta.


Minulla on laskuvarjohyppylisenssi, mutta en ole kerhon jäsen. Voinko hypätä?

Katso vierailijat-sivu


Milloin mesuja eli kouluttajia on paikalla?

Kuten edellä mainitaan kaikki kerhon toimihenkilöt hoitavat tehtäviään täysin harrastuspohjaisesti ja ovat paikalla juuri silloin kun ovat paikalla. Kauden aikana pääsääntöisesti paikalla kuitenkin on aina kouluttaja, mutta tämä ei luonnollisesti ole kiveen kirjoitettua.