Tandemhyppy

Nopea tapa tutustua ilmailuun ja laskuvarjohyppäämiseen on tehdä se tandemhyppykurssin kautta. Tandemhyppykurssin hinnan löydät hinnasto-sivulta. Tandemhyppy hypätään tandemhyppymestarin kanssa samoihin valjaisiin kiinnitettynä ja hyppymestari huolehtii turvallisesta vapaapudotuksesta, varjon avauksesta ja ohjaamisesta sekä alastulosta. Tullessasi hyppäämään saat noin puolen tunnin koulutuksen ja opastuksen hypyn turvallista suorittamista varten, mutta sinun tärkein tehtäväsi on kuitenkin nauttia uskomattomasta ilmalennosta ja maisemista. Muistoksi siitä saat sähköisesti videon.

Edellytyksenä hyppyyn sinulla on normaali ns. ajokorttiterveys, alle 100 kg paino ja vähintään 15 vuoden ikä. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajansa kirjallisen suostumuksen ja yli 60-vuotiailta vaaditaan lääkärintodistus. Tutkivalle lääkärille tarkoitettuihin ohjeisiin voit tutustua tästä. Mikäli olet epävarma terveydestäsi, ota yhteyttä tandemvastaavaamme. Hän saattaa ohjata sinut lääkärintarkastukseen ennen hyppyä. Myös tandemhyppymestari voi kieltäytyä ottamasta sinua kurssille, mikäli katsoo sen olevan haitaksi terveydellesi. Kuten kaikessa muussakin ilmailussa, myös tandemhypyllä promilleraja on ehdoton nolla. Sääolosuhteet asettavat myös rajoituksia turvalliseen hyppyyn: alin hyppykorkeus 2500 m (ylin 4000 m) ja tuuliraja 11 m/s.

Tutustu myös Suomen Ilmailuliiton tandemoppilaan ohjeeseen.

Kesän tandemhyppykurssit järjestetään pääsääntöisesti Tikkakosken lentoasemalla, Jyväskylän Laskuvarjokerhon kotikentällä. Tandemhyppykurssi sisältää koulutuksen, kerhon jäsenyyden, vakuutuksen hypylle sekä tietysti itse hypyn tandemhyppymestarin kanssa.

Maksu suoritetaan hypyn jälkeen lahjakortilla, maksukortilla (Visa, Mastercard) tai käteisellä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiseen on kaksi vaihtoehtoa:

  • Jonomuotoinen ilmoittautuminen
  • Ajanvarausilmoittautuminen

Johtuen lajiimme vaikuttavista ulkoisista tekijöistä (kelit, lentokentän kunnostustyöt, pilottien ja tandemhyppymestarien sekä muiden kerhon toimihenkilöiden palkkatyövelvoitteet…) suosittelemme jonomuotoista ilmoittautumista!

Jonomuotoinen ilmoittautuminen

  1. Ilmoittaudu jonoon
    • Saat vahvistuksen sähköpostiisi
  2. Odota soittoa
    • Pyrimme soittamaan/lähettämään tekstiviestin minimissään yhden päivän varoitusajalla ennen hyppyä. Mikäli ehdottamamme aika ei käy sinulle, siirrymme jonossa seuraavaan ja soitamme sinulle seuraavalla kerralla ensimmäisenä
  3. Tule hyppäämään

Ajanvaraus

Huom! Ajanvaraukset tietylle ajankohdalle eivät ole tällähetkellä mahdollisia. Tandemmestarimme tulevat muilta kerhoilta vai tiettyinä viikonloppuina kesän aikana ja ilmoitamme näistä jonoon ilmottautuneille. Voit toki tiedustella mahdollisuuksia tietyille ajankohdille kerho@skydivejkl.fi

(Voit varata ajan tandemhyppykurssille ilmoittautumislomakkeellamme. Merkitse lomakkeelle haluamasi päivä ja aika.

Huomioi, että hyppäämisen todennäköisyys ei ole 100%. Mikäli tandemhyppykurssi on esimerkiksi polttareiden ohjelmanumerona, suosittelemme suunnittelemaan myös vaihtoehtoisen ohjelman, mikäli hyppykurssi ei onnistu haluamananne ajankohtana. Yritämme kaikkemme, mutta emme (vaikka haluaisimmekin) pysty vaikuttamaan säihin emmekä muihin ulkoisiin tekijöihin.

Ajanvarauksesta perimme erillisen ajanvarausmaksun hinnaston mukaan.)